17. Mai I Et Annet Land

Jeg kom til å tenke på det med å feire 17. Mai i et annet land, og hvordan det er for meg, ved å høre på en sang. Hvorfor akkurat den sangen (og hvilken sang det er) kommer jeg tilbake til.

Nå har jeg bodd i et annet land i 3 år, og denne 17. Mai vil bli min tredje her i dette landet. For dem som ikke har fått det med seg, så flyttet jeg hit for å bo med kjæresten min, og jeg har veldig mye å gjøre med hans foreldre (selvsagt). Av nysgerrighet og respekt har de spurt mye inn til hvordan vi feirer vår grunnlovsdag, og prøvd å gjøre dagen så "17. Mai" aktig som muligt for meg. Om her er nordmenn som samler seg for å gå i tog vet jeg ikke, men den del har jeg erstattet med å se det på NRK, som svigerfamilien faktisk har. Ellers spiser jeg tofupølse med brød og is. Så er jeg glad nok. Selvfølgelig mangler alle de der leker, men helt ærlig? Jeg savner dem ikke, haha.

Om 17. Mai i år blir som de andre år jeg har hadt her, har jeg ikke planlagt enda. Men noe som ER planlagt, er en knosert jeg skal til. Så kommer vi tilbake til det med sangen:

Det var denne sangen som fikk meg til å tenke på 17. Mai, fordi det er dette bandet jeg skal se 17. Mai! Jeg gleder meg!!!

Én kommentar

Vildegunn

17.04.2014 kl.22:06

Selvom jeg er 100% norsk ser jeg ikke på 17.mai som en spesiel viktig dag for meg.

Heldig du er som får se bandet på 17.mai.

Kjempeflott blogg du har!

Ta gjerne turen innom våres blogg ^^

aligtini

17.04.2014 kl.22:44

Vildegunn: Hvor mye man legger i 17. Mai kommer nok ann på opdragelse og omgivelser man vokser opp i, I guess :) Skal innrømme at en "rigtig 17. Mai feiring" ikke er stort savnet. Derfor har jeg det helt fint med å bare spise de typiske 17. Mai rettene :)
Tusen takk for en fin kommentar :) Tar gjerne turen innom din blogg! Spessielt med tanke på at jeg kan se at du faktisk har lest mitt innlegg, og ikke bare spammer ;)

Skriv en ny kommentar

aligtini

aligtini

22, Utlandet

Om du har spørsmålsrunde trenger du ikke si det til meg, siden jeg ikke har noe spørsmål til deg. Konkuransen din kommer jeg neppe til å delta på, siden premiene sikkert ikke frister (sorry). Og at jeg har "fin/kul" blogg overbeviser meg ikke om at du har lest den. Og om du er gramar-nazi kan du like så gjerne gå et annet sted, da jeg er klar over at jeg ikke er den aller beste på det punkt, hvilket jeg også har mine grunner til. Slike kommentarer blir desverre ikke lest, men heller ikke slettet, siden jeg ikke gidder bruke tid på det! Ellers, om man vil vite noe står vel det meste i bloggen. Og om det du ville vite ikke står er det ikke farlig å spørre. Helt til sist vil jeg si TAKK til Marita, for å ha fiksa header til meg, ut av bilde av Alien!!! Follow my blog with Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits