"Preikende vegetar...

... hold nå kjeft med din jævla propaganda"

 

Settningen over er kanskje i hardeste laget, men hver gang jeg nevner at jeg er vegetar til noen, så spørr de inn til min matvane, hvorfor jeg er det og om det ikke er åh så vanskelig. Når jeg så har sagt mitt, får jeg vite at jeg preiker, og skal la være med å tvinge mennesker til mine holdninger..... (!?!?!?!??!)

Jeg gidder ikke å gå inn på om hvorvidt jeg synes det er ok å preike om vegetarisme, eller hvordan jeg selv forholder meg til det. Det er ikke meningen bak dette innlegget.

Men jeg er virkelig trett av i scrolle ned over facebookveggen og se en milliard statuser om at i dag har vi spist kjøttboller i brunsaus eller indrefile av svin. Først og fremst, så er jeg ikke interesert i å vite hva andre har til middag, vegetar eller ei. For det andre, når jeg snakker om mine matvaner får jeg vite at jeg ikke skal preike. Hva så med alle de gangene jeg skal lese om hvor mye kjøtt andre spiser? Og hva med når de så også legger ut bilde av det? Jeg synes faktisk ikke det er særlig morsomt å se det. Om det er meg som er trangsynt, for å tenke på det som et lik, eller om det er andre som er hensynsløse er være opp til hver enkelt å bedømme (her vil jeg dog påpeke, at jeg er fulstendig klar over at de nok ikke tenket "åh, jeg må ikke legge opp bilde. Hva hvis en vegetar ser det").

Nå er det sikkert en del som tenker "men så la vær med å se da". Det kan da også de som klager over preikende vegetarer gjøre! OG, når det er på ens facebookvegg 20 ganger om dagen, så er det ikke så lett å "bare se vekk".. 

 

Over til noe med litt mer munter tone. Jeg har flere ganger nevnt at jeg og Christoffer vil bli veganere/mere veganske i vår diet. Det går faktisk riktig godt! Kan ikke huske sist vi kjøpte ost, melk eller egg. Vi unngår også matvarer med disse produktene i, og det er lettere enn vi hadde fryktet. Helt veganske er vi ikke enda, må jeg innrømme. Men vi er godt på vei.

 Et bilde av Prinsesse Leonardo. Den dyktigeste veganeren i huset.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

aligtini

aligtini

22, Utlandet

Om du har spørsmålsrunde trenger du ikke si det til meg, siden jeg ikke har noe spørsmål til deg. Konkuransen din kommer jeg neppe til å delta på, siden premiene sikkert ikke frister (sorry). Og at jeg har "fin/kul" blogg overbeviser meg ikke om at du har lest den. Og om du er gramar-nazi kan du like så gjerne gå et annet sted, da jeg er klar over at jeg ikke er den aller beste på det punkt, hvilket jeg også har mine grunner til. Slike kommentarer blir desverre ikke lest, men heller ikke slettet, siden jeg ikke gidder bruke tid på det! Ellers, om man vil vite noe står vel det meste i bloggen. Og om det du ville vite ikke står er det ikke farlig å spørre. Helt til sist vil jeg si TAKK til Marita, for å ha fiksa header til meg, ut av bilde av Alien!!! Follow my blog with Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits