Then and now rat edition

Jeg liker en side på facebook, som kaller seg for "rat logic". Når man har rotter, og lærer seg litt om hva som er "typisk rotteoppførsel" så kan den siden være virkerlig morro! Men i dag hadde de startet en tråd som gikk ut på å legge ut bilder av rottene som baby (eller når de hadde fått dem hjem) og sammenligne med hvordan de er nå. Såååå, jeg ble fristet til å gjøre det samme selv. Her.. !

 

Skal prøve å være like god til å holde meg til rekkefølgen jeg fikk dem i denne gangen også.

 

Gone:
Som jeg fortalte i mit første innlegg om rottene, så er Gone Husky, hvilket vil si at hun fader. Nå får dere se hvor mye en Husky kan fade (ikke alle fader like mye!!)

Slik så Gone ut da vi kjøpte henne. Og da hun ble født var hennes farge mest sansynleig helt solid. Da hun allerede hadde faded en del når vi fikk henne, kan vi aldri finne ut presis hvilken farge hun er, men hun er mest sansynelig Black.


Gone, nesten helt hvit. Hun her bare sin lille "A" i pannen. Den har hun enda.

 

Dead:
Med denne jenta er det ikke like morro å se på fargeforskjeller, men størrelse!!

Da jeg kjøpte henne var hun kanskje 2-3 måneder gammel, så hun var ikke helt  liten. Men sammenlignet med hvordan hun er nå, så var hun mikro.


Lille tykke! Sist jeg veide henne var hun nesten 500g. Det er en stund siden nå, så hun har sikkert nådd de 500g.

 

Rosenknopp:
Første rotta jeg fikk følge bildemessig fra hun var baby!

Her bodde hun fortsatt hos avleren. Hun har også rustet en del siden dette bildet ble tatt (Å ruste er presis hva det høres ut som. De blir mere rød i pelsen. Rosenknopp er Agouti, og det er veldig normalt for Agouti og andre agoutifarger å ruste eller silve)
(Dette bilde et tatt av avleren. Jeg har ikke tenkt å kreditere avleren (eller andre avlere) på bloggen, da jeg ikke ønsker at noen, igjennom det, skal finne ut hvilket land jeg bor i. Hvis der er noen som skulle være interesserte i å kontakte avlerne, så kontakt meg! Jeg sender dere gjerne videre. Dette høres kanskje merkelig ut, men det er bestemte personer jeg "skjuler" meg for. Og med mindre du er de bestemte personene får du gjerne vite hvor jeg bor. Men jeg vet jo aldri om de personene kommer inn på min blogg eller ei)

 
Rosenknopp med sin lille hengemage. Og hvis dere sammenligner de to bildene her av henne, så kan dere se at hun er mere rød i pelsen på det siste. Det er ikke belysning som gjør det, overhodet.

 

Alien:
Det her er nok det mest forvirrende kjøp jeg har gjort noen gang. Jeg leste at hun var siameser, og reserverte henne av den grunn. En siamerer rotte er det samme som en siameser katt (og kanin og marsvin), grå på nese, ører, poter og hale, så er resten hvitt. Men når jeg har reservert henne ser jeg dette bilde:

Rimelig ensfarget. Jeg trodde det var en feil eller at jeg var blitt lurt. Men da jeg fikk henne hjem hadde hun sin fine siamese avtegning.


Slik er Alien nå (dette er jo også headeren min). Jeg lærte senere at siamesere "pointer". Det vil si at de er født ensfarget, og i løpet av de første ukene "vandrer" fargene til snuten og rundt haleroten. 

 

Alice og Ruby (Søstrene):
Igjen er det størrelsen som er morsom! Alice er jo Agouti, men jeg synes ikke hun har hverken rustet eller silvet. Kan være jeg bare ser henne hver dag og ikke legger merke til det.

Åh de var så små! Jeg vet ikke om det stemmer, men jeg husker dem som de minste rottene jeg har hadt! Rett etter jeg hadde hentet dem var jeg i en dyrebutikk for å kjøpe mat til dyrene (sa selvfølgelig i fra om at jeg hadde med meg dyr, slik at jeg ikke ble beskylt for å stjele eller lignende). Mange kom opp til meg for å si hvor søte de var. Da de spurte hilket dyr det var, og jeg svarte rotte, var det nesten som om de løp vekk, HAHA!


Det deilige med å ha søstre, er at man kan se søskenkjærligheten!

 

Strawberry:
Jeg vet ikke om det er så morro å gjøre dette med Strawberry... Altså, hun var gigantisk da vi fikk henne, og det har ikke akkurat endret seg!!

400g, 4 måneder, dagen etter at hun kom fra Tyskland. Tenk, 4 måneder.. 


Sikkert over 500g. Kan ikke huske hennes alder, men hun er min yngste, dog største. Jeg elsker denne klossmajoren!!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

aligtini

aligtini

22, Utlandet

Om du har spørsmålsrunde trenger du ikke si det til meg, siden jeg ikke har noe spørsmål til deg. Konkuransen din kommer jeg neppe til å delta på, siden premiene sikkert ikke frister (sorry). Og at jeg har "fin/kul" blogg overbeviser meg ikke om at du har lest den. Og om du er gramar-nazi kan du like så gjerne gå et annet sted, da jeg er klar over at jeg ikke er den aller beste på det punkt, hvilket jeg også har mine grunner til. Slike kommentarer blir desverre ikke lest, men heller ikke slettet, siden jeg ikke gidder bruke tid på det! Ellers, om man vil vite noe står vel det meste i bloggen. Og om det du ville vite ikke står er det ikke farlig å spørre. Helt til sist vil jeg si TAKK til Marita, for å ha fiksa header til meg, ut av bilde av Alien!!! Follow my blog with Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits