Your past is just a story

Jeg har en Tumblr, men det er ikke vits i å followe meg der, da jeg kun er innlogget en gang hver tredje måned for å se på bilder når jeg ellers kjeder meg. I går var en av de dagene jeg var inne på Tumblr, og da kom jeg over et bilde som gjorde at jeg ble litt trist. Der finnes riktig mange slike bilder med sort bakgrund og en eller annen "smart" tekst (eks. "friends are like stars. You don't always see them, but they are always there"). Jeg har vanligvis et litt likegyldig forrhold til slike bilder. Jeg synes de er fine nok, men ofte er teksten betydningløs (MIN mening). Men i går så jeg et slikt bilde hvor der sto "Your past is just a story. And once you realise this, it has no power over you". Jeg tenkte først med meg selv, at mennesket bak sitatet ikke kunne ha gjennomgått noe vanskelig i livet, derfor gjorde jeg litt research, for å finne ut hvem som står bak det. Det var en som het Chuck Palahniuk. Så, jeg googlet hans navn, og fant en wikipediaartikkel om han, hvor jeg leste om hans liv. Der kan jeg lese, at da han var barn drepte hans fars sjalue ekskone, hans nye kjæreste og faren til Chuck. Om han har hadt problemer med dette i etterkant kunne jeg ikke finne ut av, og jeg kunne ikke finne ut av om han hadde gått til psykolog eller vært innlagt. Uansett, hans sitat er sikkert ment som en opmuntring til å komme over noe vanskelig en har gjennomgått, men slik fungerer det ikke. I alle fall ikke for meg. For meg sier sitatet "ta deg sammen, og la vær med å henge deg opp i alt det gamle". 

En gang for noen måneder siden snakket jeg med noen til en fest. De snakket med meg om noen bekymringer de hadde, og jeg sa at jeg kunne relatere til deres bekymringer på grunn av noe jeg selv hadde opplevd. Personen jeg snakket med virket ok med det der og da, men dagen etter snakket de med min kjæreste om at jeg måtte la være med å henge meg opp i slike ting som hadde skjedd for lenge siden. Da jeg fikk vite det følte jeg meg først ganske dum, men etter en god del tenking har jeg innsett, at det som har skjedd med meg er ikke "noe man bare legger bak seg". Når en løgn blir fortalt mange nok ganger blir den til sannheten, selv om man vet det er løgn.

Selv om det er tre år siden, så påvirker det fortsatt mitt tankemønster og mitt humør. Jeg kan ikke bare innse at det er en historie. Jeg må lære meg å endre mitt tankemønster. Det er godt for Chuck om han bare kan se på det han har opplevd som en historie, men jeg synes virkelig hans sitat sender et dårlig signal. Et signal som kunne fått meg til å føle meg svak og dum.

 

2 kommentarer

Camilla

07.01.2014 kl.02:35

Sier meg enig der. Når folk spør hvordan det går ønsker de egentlig bare å få svaret "bra". Vet ikke hvor mange ganger jeg har tiltrodd meg til noen jeg trodde ville ha et snev av forståelse og får bare høre tilbake at jeg må legge slikt bak meg, ikke være negativ, fokusere på framtiden. Selv fra nærmeste familie. Så nå gidder jeg ikke lenger gi av meg selv, og svarer bare "bra" med et falskt smil..

aligtini

07.01.2014 kl.02:39

Camilla: Helt sant. Det er litt trist at det er slik. Alt man ønsker er jo bare litt støtte. Ikke nødvendigvis "åååh, det er da bare så synd for deg", men "jeg forstår". Det er det minste man (i alle fall jeg) ber om, og det burde være ganske lett, men det er det åpenbart ikke.

Skriv en ny kommentar

aligtini

aligtini

22, Utlandet

Om du har spørsmålsrunde trenger du ikke si det til meg, siden jeg ikke har noe spørsmål til deg. Konkuransen din kommer jeg neppe til å delta på, siden premiene sikkert ikke frister (sorry). Og at jeg har "fin/kul" blogg overbeviser meg ikke om at du har lest den. Og om du er gramar-nazi kan du like så gjerne gå et annet sted, da jeg er klar over at jeg ikke er den aller beste på det punkt, hvilket jeg også har mine grunner til. Slike kommentarer blir desverre ikke lest, men heller ikke slettet, siden jeg ikke gidder bruke tid på det! Ellers, om man vil vite noe står vel det meste i bloggen. Og om det du ville vite ikke står er det ikke farlig å spørre. Helt til sist vil jeg si TAKK til Marita, for å ha fiksa header til meg, ut av bilde av Alien!!! Follow my blog with Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits