"Det er faktisk dyreplageri å la dyr lide"

Alt det med marsvinene de siste døgnene fikk meg til å tenke litt tilbake.

Før jeg kommer til det store poenget, vil jeg forklare situationen jeg var i, slik at jeg ikke blir kalt dyreplager igjen. Det er jeg altså IKKE.
Da jeg kjøpte mine første rotter, Dead og Gone, var Gone alledere syk. Hun hadde problemer med luftveiene. Hvordan, hva og hvorfor vet jeg ikke. Men det var permanent. Vi var utrolig heldig med dyrelegen vi fikk henne til. Han har forståelse for at vi "bare er ungdommer på stipend", og sa derfor at han med glede ville hjelpe oss over e-mail. Som sagt er sykdommen til Gone permanent, og det eneste vi kunne gjøre var å gi henne medisin når hun fikk det litt værre. Det var også en ting som var godt med dyrelegen vi fik. Han stolte på at vi selv kunne se når hun hadde behov for medisin, og lot oss styre det hele selv.

Så til poenget:
Rotters helbred er som dag og natt. Den ene dagen hadde Gone det helt fint. Neste dag trodde vi hun var nær døden. Den dagen tok jeg henne ut av buret, og la henne i en kasse med noen godsaker i til henne, og ga henne medisin. Hun så ikke ut til å ha smerter, men virket veldig utmattet, så jeg tenkte med meg selv, at nå ville jeg se hvordan medisinen virket på henne, og hvis hun ikke ble bedre til neste dag, ville jeg ta henne til dyrelegen. Jeg forberedte med fortsatt på at hun kom til å dø. På det tidspunkt hadde jeg ikke så mye ærfaringer med rotter, jo. Men neste dag hadde hun det helt fint!! Det gjorde meg sinsykt glad, selvfølgelig, og jeg ville dele dette på et rotteforum, slik at jeg kunne dele min glede. Da jeg ikke kom med ALLE detaljer, slik som i innlegget her, ble jeg kalt for dyreplager, fordi jeg ikke tok henne til dyrelege og fikk henne avlivet med en gang. "Det er faktisk dyreplageri å la dyr lide. Og dyreplageri er ulovlig I dette land" fikk jeg vite. Nå bor jeg ikke i Norge, og vil helst slippe å si hvilket land jeg bor i. Men jeg VET at her er kjøttproduksjon og pelsproduksjon, som inneholder MASSIV dyremisshandling. Det eneste jeg kan tenke er at hvis de som fortalte meg hvor ulovlig dyreplageri er i dette landet hadde vist dette, hadde de ikke bekymret seg så mye for meg og mine rotter, som jeg by the way tar godt vare på!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

aligtini

aligtini

22, Utlandet

Om du har spørsmålsrunde trenger du ikke si det til meg, siden jeg ikke har noe spørsmål til deg. Konkuransen din kommer jeg neppe til å delta på, siden premiene sikkert ikke frister (sorry). Og at jeg har "fin/kul" blogg overbeviser meg ikke om at du har lest den. Og om du er gramar-nazi kan du like så gjerne gå et annet sted, da jeg er klar over at jeg ikke er den aller beste på det punkt, hvilket jeg også har mine grunner til. Slike kommentarer blir desverre ikke lest, men heller ikke slettet, siden jeg ikke gidder bruke tid på det! Ellers, om man vil vite noe står vel det meste i bloggen. Og om det du ville vite ikke står er det ikke farlig å spørre. Helt til sist vil jeg si TAKK til Marita, for å ha fiksa header til meg, ut av bilde av Alien!!! Follow my blog with Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits