Gone er i en konkurranse

Min gamle dame, Gone, er med i en konkurranse som dyrevernalliansen holder. Hvis man går inn på denne linken, og søker på "Gone" burde dette bilde komme opp:Nå når det er Dyrevernsalliansens konkurranse tenkte jeg at jeg kunne skrive litt om mitt syn på dyrevelfær.
Jeg er vegetar, og det har jeg vært i over to og et halvt år. Jeg ble vegetar da jeg ble sammen med Christoffer. Han var vegetar, så først og fremst tenkte jeg det var det letteste når vi jo skal spise middag og andre måltider sammen. Det var heller ikke en vanskelig besluttning, siden jeg elsker grønsaker.
Jeg har alltid elsket dyr, men da jeg først ble vegetar var der ikke så mye fokus på dyrevelfær. Det fokuset kom med tiden, og i de grader. Tanken på å spise kjøtt er surrealistisk, og jeg får en ekkel følelse av tanken.
Som dere sikkert har forstått, så er fokuset på dyrevelfær blitt større, og det har resultert i at meg og kjæresten på det seneste her begynt å kutte ut en del melkeprodukter og egg. Da vi begge er virkelig elendige til å lage mat har vi bestemt oss for å ikke bli veganere, men å kutte ut det vi kan kutte ut, uten at kvaliteten i maten blir dårligere. 
Derutover bruker vi ikke pels, og kjøper ikke produkter som vi vet har blitt testet på dyr.

Det som motiverer meg til dette er en enkel settning: "Dyr har følelser, både fysisk og psykisk". Med mindre du er idiot gidder jeg ikke å argumentere for dette. Og med min siste settning virker jeg kanskje som en av dem som mener at man er et dårlig menneske om man ikke går opp i dyrevelfær. Det synes jeg ikke. Mennesker har rett til å ta et valg. Mitt mål vil aldrig være å preike og omvende mennekser. Jeg er mere interessert i fortelle om hvordan situationen er, og la mennesker ta et valg ut fra det. Nå vet jeg at jeg ikke har skrevet så mye om dyreforsøk og andre former for dyremisshandling, men det var jo heller ikke poenget med dette innlegget. Kanskje jeg gjør det en annen gang? Det kommer nok ann på hva jeg tilfeldigvis er inspirert av i framtiden.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

aligtini

aligtini

22, Utlandet

Om du har spørsmålsrunde trenger du ikke si det til meg, siden jeg ikke har noe spørsmål til deg. Konkuransen din kommer jeg neppe til å delta på, siden premiene sikkert ikke frister (sorry). Og at jeg har "fin/kul" blogg overbeviser meg ikke om at du har lest den. Og om du er gramar-nazi kan du like så gjerne gå et annet sted, da jeg er klar over at jeg ikke er den aller beste på det punkt, hvilket jeg også har mine grunner til. Slike kommentarer blir desverre ikke lest, men heller ikke slettet, siden jeg ikke gidder bruke tid på det! Ellers, om man vil vite noe står vel det meste i bloggen. Og om det du ville vite ikke står er det ikke farlig å spørre. Helt til sist vil jeg si TAKK til Marita, for å ha fiksa header til meg, ut av bilde av Alien!!! Follow my blog with Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits