Bytting av bur (+ introduksjon av rottene og marsvinene)

Det var et tre dager prosjekt. Rottene skulle bo i marsvineburet, og marsvinene skulle bo i bunden av rotteburet. Det tok tre dager, fordi vi også skulle ha burene plaser andre steder, og for at burene skulle stå de steder vi hadde planlagt, måtte alt i leiligheten flyttes rundt. Og det tok ekstra lang tid, da vi har så EKSTREMT mange ting som måtte flyttes på for hver gang vi hadde flyttet noe til sin nye plass. Nå er vi ferdige, og alt gikk som planlagt (utenom tiden), og dyrene er SÅ glade. 

Kanskje, nå som jeg er inne på det med dyrenen mine, at jeg skulle legge ut bilder av dem? Ja, det tror jeg at jeg gjør høhø. Begynner med rottene:

 

 

Gone:

Min gamle dame. Desværre har hun vært syk fra vi fik henne, og nå på hennes gamle dager har hun det bedre enn noen gang før. Hun er en Black Husky. Vet det ikke gir mening at hun er Black, når hun er nesten helt hvit. Men Huskyer fader. Noen mere enn andre, og Gone har faded så mye at hun er nesten helt hvit.

Dead:

Dead er min største dame akkurat nå, med 500g. Hun lider også av samlemani, og prøver alltid å få alt inn i buret. For noen dager siden hadde hun fått tak i en CD, som vi fant i redet hennes. Når det kommer til avtegning og farge har henne her alltid vært et mysterium. Men i sollyset er hun Red Eyed Champagne Bareback.

Elefanten Rosenknop:

Jeg hadde lest om Dumborotter, og bestemte meg for at jeg SKULLE ha en. Så litt rundt på hjemmesider til forskjellige avlere, og forelsket meg i bilde av denne jenta, og kjøpte henne i bursdagsgave til meg selv, da jeg ble 21 år. Hun vil alltid være min lille baby. På grunn av fargen (og dårlig kamera. Har bedre nå) fikk jeg ikke så mange bilder av henne i starten av da vi hadde henne, desværre. Hun var så søt. Hun er ellers av en veldig vanlig avtegning og farge - Agouti Hooded Dumbo.

Alien Apocalypse:

Mitt ADHD-barn. Hun er helt klart den mest aktive rotta jeg har. Hun er også sin egen sjef her i huset. Hun har selv bestemt at hun har lov til å løpe på gulvet. Det er ikke det at de andre ikke har lov, men jeg setter dem bare ikke på gulvet in the first place. Alien kommer seg selv ned på gulvet fra sofaen. Hun er også den minste rotta jeg har, og det er ikke fordi hun er yngst (jeg legger opp bilder etter rekkefølgen jeg fikk/kjøpte dem i). Alien er Siamese Self Dumbo.

Ruby (Don't Take Your Love To Town):

Som med de forrige to, fant jeg Ruby på intenettet (nevnte ikke det med Alien, men henne fant jeg på internettet også). Forskjellen denne gangen var at avleren bodde en kort busstur fra hvor jeg bor, og jeg ble invitert hjem til henne for å se på rotten jeg hadde bestemt meg for å kjøpe. Hun hadde to som var NESTEN helt like. Jeg fikk holde dem begge. Den ene dreit på meg, og den andre begynte å groome meg. Ruby er selvfølgelig den som groomet meg. Jeg vet ikke hvor godt det vises på bildet, men på grunn av øyefargen har Ruby dårlig syn, og er derfor litt klosset. Hun er en Ruby Eyed Fawn Berkshire Dumbo.

Alice Glass:

Da jeg skulle hente Ruby ringte avleren til meg, og spurte om jeg ikke ville ha en rotte mere. Var en kjøper som hadde hoppet fra. Jeg hadde ikke muligheten for å diskutere det med Christoffer, og hadde ikke mye tid til å bestemme meg på, men ente med å si ja. Og, det var et godt valg. Alice er en liten klovn på mange måter, og er veldig menneskeoppsøkende (det er de så og si alle). Jeg synes også det er litt hyggelig å ha to søstre (Ruby og Alice). Alice er Agouti Berkshire Dumbo.

Koko:

Denne jenta nådde jeg ikke å eie lenge. Jeg fikk henne av en venn, som ikke hadde tid til henne. Og i løpet av den tiden han hadde henne var hun forkjølet, hvilket er en ganske alvorlig sykdom hos rotter. Jeg tok henne til dyrelegen da jeg fikk henne, men det var for sent. Jeg ga henne medisin, mat og kjærlighet, og trodde en periode at det hjalp, da hun gikk opp i vekt. Men en dag kunne hun nesten ikke puste, og var sinnsykt tynn, selvom vekten stadig var gått opp. Jeg bestemte meg for å få henne avlivet hos dyrelege, som kunne merke en klump i lungene. Forkjølelsen hadde utviklet seg til lungekreft. Koko var Black Self Dumbo Rex. Nå er hun en liten rotte-engel.

Strawberry Claude:

Denne vakkersaken fikk jeg bare for noen dager siden, fra Tyskland. Hun er en koserotte. Nesten uansett hvilken situasjon hun er i, så gnasker hun tenner og popper øyne (Vil du vite hva det er? Søk "rat boggling eye" på youtube. Vil du vite hvorfor de gjør det? De koser seg). Strawberry er bare 3-4 måneder, men er likevel like stor som de elste rottene jeg har. Og avleren fortalte hun kommer opp på minst 500g. Kanskje hun slår Dead i størrelse? Strawberry er Russian Silver Self.

 

Så er det marsvinenes tur. Jeg er ikke like nørdet på marsvin og deres farger, som jeg er på rotter. Men jeg vet at begge mine marsvin er Lemon/Cream Agouti.

Ziggy Stjernestøv og Aladdin Neurotypisk:

Ziggy er han med minst hår. Jeg husker ikke hvor vi fikk ideen om å ha marsvin fra. Men det er på ingen måte en besluttning jeg angrer på. Marsvinelydene er kjempehyggelige!

Det var så alle dyrene. De er en stor del av min hverdag, og jeg elsker de her beistene!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

aligtini

aligtini

22, Utlandet

Om du har spørsmålsrunde trenger du ikke si det til meg, siden jeg ikke har noe spørsmål til deg. Konkuransen din kommer jeg neppe til å delta på, siden premiene sikkert ikke frister (sorry). Og at jeg har "fin/kul" blogg overbeviser meg ikke om at du har lest den. Og om du er gramar-nazi kan du like så gjerne gå et annet sted, da jeg er klar over at jeg ikke er den aller beste på det punkt, hvilket jeg også har mine grunner til. Slike kommentarer blir desverre ikke lest, men heller ikke slettet, siden jeg ikke gidder bruke tid på det! Ellers, om man vil vite noe står vel det meste i bloggen. Og om det du ville vite ikke står er det ikke farlig å spørre. Helt til sist vil jeg si TAKK til Marita, for å ha fiksa header til meg, ut av bilde av Alien!!! Follow my blog with Bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits